27.04.2024
Binlerce Diyanet personeli depremde vefat eden vatandaşlara son görevlerini yapıyor

Binlerce Diyanet personeli depremde vefat eden vatandaşlara son görevlerini yapıyor


  • 13 Şubat 2023 Pazartesi 23:29
  • 1324

Binlerce Diyanet personeli Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli 10 ilde etkili olan depremde vefat eden vatandaşlara son görevini yapıyor.

Rize İl ve İlçe Müftülüklerimiz ile diğer illerimizden gelen din görevlilerimizle birlikte Günhafder Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Aslan ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Kandemir, Osmaniye ilimizde deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin cenaze teçhiz, tekfin ve defin işlemlerini gerçekleştirerek kardeşlerimizi son yolculuğuna uğurluyor.

Rize olarak tüm gücümüzle deprem bölgesindeyiz

Görevli ve gönüllülerimizle birlikte bulunduğumuz Osmaniye’de çalışmalara destek vermeye devam ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı Rize ve Osmaniye Şubesi görevli ve gönüllülerimiz Osmaniye’deki depremzede kardeşlerimize battaniye, bebek bezi, giyim eşyası ve gıda başta olmak üzere çok sayıda insani yardım malzemesinin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Destek için bulunduğumuz Osmaniye’de İl Müftümüz Naci Çakmakçı ile Günhafder Başkanı Bayram Ali Aslan ve din görevlilerimiz Cuma namazında muhtelif camilerde Cuma namazı kıldırarak deprem mağdurları için dua ettiler.

Hayırseverlerimizce Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanan insani yardım malzemeleri, görevli ve gönüllülerimiz tarafından Osmaniye’deki depremzede kardeşlerimize dağıtımı devam ediyor.

Acılar paylaşıldıkça azalır.
Depremin etkilediği Osmaniye ilimizde göçük altında vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ve yakınlarına taziye ziyaretlerimiz devam ediyor.

Yaraları sarmaya devam ediyoruz
Rize olarak Osmaniye’deki depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine ve yakınlarına din görevlilerimiz eşliğinde manevi rehberlik hizmeti sunuyor, acılarını paylaşıyoruz.

Cenab-ı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.