29.03.2024
GÜNHAFDER, 2020 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısını yaptı

GÜNHAFDER, 2020 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısını yaptı


  • 05 Şubat 2020 Çarşamba 19:23
  • 1172

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği 2020 yılının ilk yönetim kurulu toplantısını 05/02/2020 Çarşamba günü Rize Müderrisler'de gerçekleştirdi.

Din hizmetlerinde Güneysu’da koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri takip etmek amacıyla yapılan toplantı Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mercan'ın Kur’an tilavetiyle başladı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan GÜNHAFDER Genel Başkanı Mustekim Kaba, “Bugün toplantımızda nitelikli Hâfızların daha iyi yetişmesine yönelik GÜNHAFDER’in hazırladığı ve uygulamaya koyduğu projelerini değerli idarecilerimizle ve kurul üyelerimizle paylaştık ve tanıtımını birlikte yapmaya çalıştık. Ayrıca onların bu projeler hakkındaki değerli görüşlerini aldık. Projelerden birkaçı; Güneysu İlçesindeki Tüm Hafızların Tespiti ve Çalışmalarımıza Dahil Edilmesi, Kur’an Kursu ve Okul Öğrencilerine Yönelik Motivasyon Seminerleri (Hafızlık Yolu), Arapça Eğitim Sınıfları Açılması, Her Evden Bir Hafız Kampanyası, Kamp Projesi, Öncü Nesiller projesi, Gençlik Teşkilatlanma Projesi, Kültür ve sanat Projesi, Eğitim kapsamında çalışma projesi, vs. Bunun dışında her yönetim kurulu üyemizin kendi civar Kur’an kursları ile ilgili şikâyeti, sorunu ve önerisi varsa tespit edip GÜNHAFDER genel merkezine rapor etmek üzere veri elde etmeye çalıştık. Amacımız bu projeler sayesinde, yetenekli çocuklarımızı daha ileriye çıkartarak ulusal hatta uluslararasında layık oldukları önemli alanlara taşımak, onların yeteneklerine dikkat çekmek, burs ve maddi destek sağlamak, sonuçta vatan ve millet için başarılı ve üretken evlatlar yetiştirmektir” dedi.

“Bizim geleneğimize göre istişare çalışmalara zenginlik katar” diyen Kaba sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim de bu toplantılarımızda istişarelerimizde hem GÜNHAFDER’i hem de GÜNHAFDER’le ilişkili kurumlarımızı, bütün paydaşlarımızı geliştirmiş oluruz hem de toplamda Kur'an Kurslarımızı geliştirmeye bir katkımız olur. Bu katkı da ilimizin gelişmesine, İslam dünyasının ve insanlığın gelişmesine katkı olacaktır.” dedi.

Kaba,: “Ayrıca 2020 yılının ilk yönetim kurulu toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu yeni yılda yönetim kurulu başta olmak üzere bütün kurullarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Yapılacak olan hayırlı hizmetlerde siz değerli yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere tüm üye ve gönüldaşlarımızın gerekli desteği vereceğine inanıyorum. “ dedi.