25.04.2024
GÜNHAFDER 4.Geleneksel Sahur Sofrasında Buluştu

GÜNHAFDER 4.Geleneksel Sahur Sofrasında Buluştu


  • 25 Ağustos 2016 Perşembe 23:43
  • 888

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Ramazan ayı vesilesiyle bu yıl dördüncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Sosyal Dayanışma ve sahur programıyla örnek oluyor.

25 Haziran 2016 Cumartesi gecesi teravih namazı sonrası Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği'nde Yönetim Kurulunun, Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlemiş olduğu sahur sofrası programına, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, Müftü Yusuf Karali Diyanet Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi hocaları Seyit Badır ve Hasan Kaytaz, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, İmam Hatipler ve Dernek Üyelerimiz katıldı.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Günhafder Başkanı Mustekim Kaba "Amaçlarının, dini hassasiyetleri yüksek, hayırlı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek için ve Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı örnek nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaktır." dedi.

İlçe Müftümüz Abdulkerim Çelik ise "Kur’an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu davaya sahip çıkmalıyız", sözleriyle dernek yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında ellerinden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Program daha sonra karşılıklı tanışma ve verilen sahur yemeğinin ardından, Suriye,Filistin ve Dünyada zülme uğrayan Din Kardeşlerimiz için edilen dualarla son buldu.