19.04.2024
GÜNHAFDER, Çağarankaya yaylasında buluştu

GÜNHAFDER, Çağarankaya yaylasında buluştu


  • 13 Ağustos 2017 Pazar 11:18
  • 993

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Geleneksel Buluşma Günlerinin 5.’si 13 Ağustos 2017 Pazar günü Çağarankaya Yaylasında gerçekleşti.

Sosyal Etkinlik programına Hemşin Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba ile Güneysuda hıfzını ikmal eden hafızlarımız ile din görevllileri katıldı.

Günhafder Çağrankaya etkinliği hafızların okuduğu hatm-i şerif tilavetinin ve okunan aşr-ı şerifin ardından yapılan dua ile başladı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustekim Kaba yaptığı konuşmasında "GÜNHAFDER olarak bu organizasyonun her geçen yıl daha da büyüdüğü, mezunlarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Programın Handüzü Yaylasında planlandığını fakat hava muhalefeti sebebiyle İkizdere Çağarankaya (Çağrantaş) yaylasında yapıldığını söyleyen Kaba; “Amacımız mezun ve mensuplarımızı her yıl bir araya getirerek, hayat tecrübelerimizi birbirimizle paylaşmak,ilçemizdeki kur'an kurslarını yakından takip etmek, ihtiyaçlarını birlikten güç doğar düşüncesiyle gidermek, ilçemizde hıfzını ikmal eden öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize moral motivasyon sağlamaktır." dedi.