18.04.2024
GÜNHAFDER Geleneksel Sahur Sofrasında Buluştu

GÜNHAFDER Geleneksel Sahur Sofrasında Buluştu


  • 10 Haziran 2018 Pazar 11:14
  • 940

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Ramazan ayı vesilesiyle bu yıl altıncısını düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Sosyal Dayanışma ve sahur programıyla örnek oluyor.

10 Haziran 2018 Cumartesi gecesi teravih namazı sonrası Günhafder Medresesi'nde Yönetim Kurulunun, Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlemiş olduğu sahur sofrası programına, Günhafder Yönetim Kurulu, İmam Hatipler ve Dernek Üyelerimiz katıldı.

Tanışma ve kaynaşmadan sonra GÜNHAFDER Başklanı Mustekim Kaba açış ve selamlama konuşması yaptı. Kaba”Allah cc’ın dünya nizamını şu üç şey sağlar. 1-Adalet, ölçü. 2- Yakınına yardım, davranış güzelliği. 3-İhsan, bağış, ibadet” dedi. Kur’an-ı Kerim’in korunması konusuna da değinen Kaba; ”Kur’an-ı Kerim önce Levh-i Mahfuz, oradan dünyaya inzal, Beyt-i İzzeden Rasulüllah’a inzal olundu. Okuyarak, Ezberlenerek-Hafızlık, Yaşayarak ve Yayarak Kur’an-ı Kerim’in mesajını aslını kaybetmeden yeni nesillere ulaştırmak her müslümanın öncelikli hedefi olmalıdır.” dedi. Kaba, sağlıklı bir din anlayışı, inancı akılla birleştirebilen, nitelikli, vasıflı ve yorumlayıcı öğrenci modelini hayata kazandırmanın gereği üzerinde durdu.

Kaba "Kur’an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu davaya sahip çıkmalıyız", sözleriyle dernek  üyelerini çalışmalarına aktif olarak katılmaya davet etti.

Program daha sonra karşılıklı tanışma ve verilen sahur yemeğinin ardından, Suriye,Filistin ve Dünyada zülme uğrayan Din Kardeşlerimiz için edilen dualarla son buldu.