18.04.2024
GÜNHAFDER, Rize Merkez Taşpınar Köyünde buluştu

GÜNHAFDER, Rize Merkez Taşpınar Köyünde buluştu


  • 08 Mayıs 2018 Salı 11:11
  • 886

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER), Dernek Üyemiz Muzaffer Pala hocamızı Rize Merkez Taşpınar köyündeki görev yerinde ziyaret etti.

8 Mayıs 2018 Salı günü akşam namazının akabinde gerçekleştirilen sosyal dayanışma ve kaynaşma toplantısına, Yönetim Kurulumuz, Medrese talebelerimiz ve Taşpınar Köyü cemaati katıldı.

Toplantıda konuşan GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba " Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) 31 Temmuz 2013’de Genel Merkez'i Güneysu’da olmak üzere Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak üzere başta Güneysu olmak üzere Rizemizin çeşitli yerlerinden biraraya gelen Kur'an âşıkları tarafından kurulmuştur. Günhafder’de öğrenciler üzerinde faaliyet yürütmekteyiz. Rize yöresinde medrese kültürünün yaygın olmadığını ifade eden Kaba, "Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber medreselerde her sene yeni bir döneme başlıyoruz. Medresemizden eğitim almak isteyenler için önceliğimiz İmam Hatip talebesi ve hafız öğrencilerimiz ile İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizdir. Öğrencileri kapsamlı eğitimden geçiriyoruz. Biz, Günhafder Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak medresemizi maddi ve manevi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sizlerden de gerekli desteği bekliyoruz." dedi.

Daha sonra söz alan Dernek Sekreterimiz Bayram Ali Aslan ise " Kur'an kurslarında okuyan, hıfzını ikmal eden talebelerin takip edilmediği süreçte hafızlıklarının zayıfladığını bu konuda velilere iş düştüğünü ve hafızlık sonrası mutlaka arapça eğitimi alınması noktasında öğretmen-veli hep beraber el ele vererek bu sıkıntıları çözmemiz gerektiğini mederese usulu arapça eğitiminin bu insanlara iyice anlatılması gerektiğini söyledi."

Ev sahibi Muzaffer Pala ise, Günhafder Başkanı ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz diyerek başarı dileklerinde bulundu.

Akabinde Dernek Başkan Yardımcısı Faik Kalın hoca dua etti.Toplantı daha sonra Muzaffer hocamızın ikramı ve sohbet şeklinde sona erdi.