25.04.2024
GÜNHAFDER, Rize'de Kur’an Ziyafeti Düzenledi

GÜNHAFDER, Rize'de Kur’an Ziyafeti Düzenledi


  • 02 Mayıs 2014 Cuma 16:53
  • 1024

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) tarafından Dünya Hafızlar Haftası vesilesiyle Güneysu Merkez Camii'nde Kur'an Ziyafeti düzenlendi.

“İnsanların en hayırlısı Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” düsturundan hareketle, hafızlık müessesesini yeniden canlandırmayı ve mevcut sorunların aşılmasında yardımcı olmayı amaçlayan bir grup Kur’an sevdalısı tarafından Temmuz 2013’de Güneysu’da kurulan dernek tarafından Kur’an Ziyafeti düzenlendi.

Güneysu Merkez Camii’nde düzenlenen Kur’an Ziyafeti programına Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Belediye Başkanı Halil Turan,  Güneysu Müftüsü Murat Mutlu, Ardeşen Müftüsü Yaşar Zengin, Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Müstekim Kaba, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, misafir hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Müstekim Kaba açılış konuşmasında; “Hafızlığın ülkemizde ve İlimizde hak ettiği mertebeye ulaşması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Bütün hafız kardeşlerimizi çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz. Rabbim nefislerimizi ve nesillerimizi bir ömür boyu Kur’an hizmetinde daim ve kaim eylesin” sözleriyle düzenlenen kuran ziyafeti programına teşrif eden ve destek veren tüm Kur’an sevdalılarına teşekkürlerini sundu.

Güneysu Müftüsü Murat Mutlu, ev sahibi olarak yaptığı hoş geldin konuşmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kur’ân-ı Kerim’in Allah katından insanlığa sunulan en büyük lütuf ve aynı zamanda bir hidayet kaynağı olduğunu belirterek "İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce ve kusursuz bir kaynak olan Kur’ân-ı Kerim, bütün kitapların ve ilimlerin ana menbaıdır. Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla olmayan Kur’ân’a duyulan ihtiyaç, her geçen gün hızla artmaktadır" şeklinde konuştu. Doğan ayrıca Kur’an eğitiminin önemine değinerek, toplumun bu konuda çok hassas olduğunu fakat Kur’anı’n sadece lafzına değil ahkâmına da bakmamız gerektiğini söyledi.

Daha sonra Kurra Hafız Mustafa Türüt, Kurra Hafız Rahmi Çörek, Hafız Yakup Taşgit ve Hafız Fethullah Gökçe tarafından Kur’an ziyafeti verildi.

Hafızlarımızın eşsiz okuyuşları davetliler tarafından gözyaşları eşliğinde dinlendi. Program, sakal-ı şerif ziyareti ve katılımcılara plaket takdimiyle sona erdi.