29.04.2024
GÜNHAFDER'den Güneysu'da Kur'an-ı Kerim ziyafeti

GÜNHAFDER'den Güneysu'da Kur'an-ı Kerim ziyafeti


  • 24 Nisan 2015 Cuma 10:42
  • 1132

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) Dünya Hafızlar Haftası sebebiyle Güneysu'da Kur'an ziyafeti verdi.

Güneysu Merkez Camii’nde düzenlenen Kur’an Kerim Ziyafeti programına Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu Müftü Vekili Mehmet Kazdal, Ardeşen Müftüsü Yaşar Zengin, Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustekim Kaba, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, misafir hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Hızır Yığcı'nın yaptığı programda konuşan Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustekim Kaba, “Derneğimiz İnsanların en hayırlısı Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir düsturundan hareketle ilçemizdeki bir grup Kur’an sevdalısı tarafından Temmuz 2013’de kuruldu. Kur’an ziyafetleri ile stadları hınca hınç dolduran milletimizin Kur’an aşkından aldığımız ilhamla kurduğumuz bu dernek aracılığıyla hafızlık müessesesini yeniden canlandırmayı ve mevcut sorunların aşılmasında yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Derneğimiz Kur'an'a hizmet şereftir inancıyla ülkemizin ve İlimizin içinde bulunduğu manevi tahribatı önlemek için elini taşın altına koymaya hazır olan insanlarla faaliyetlerini İl genelinde sürdürmektedir." dedi.

Programda, Kurra Hafız Mustafa Türüt, Kurra Hafız Rahmi Çörek, Kurra Hafız Fethullah Gökçe ve Hafız Yakup Taşgit tarafından Kur’an ziyafeti verildi. Program, sakal-ı şerif ziyareti ve katılımcılara plaket takdimiyle sona erdi.