29.04.2024
GÜNHAFDER'den geleneksel sahur buluşması

GÜNHAFDER'den geleneksel sahur buluşması


  • 05 Temmuz 2015 Pazar 10:36
  • 788

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği, geleneksel hale getirdiği Sosyal Dayanışma ve sahur programının üçüncüsünü düzenledi.

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlenen sahur sofrası programına, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, İl Vaizi Mustafa Çakır, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, İmam Hatipler ve Dernek Üyeleri katıldı. Program, Rize Müftü Yusuf Karali Diyanet Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Aşere Takrib Tayyibe Kursiyeri ve Dernek Üyesi Kadir Yılmaztürk'ün okuduğu kuran tilavetiyle başladı.

Programda konuşan ve amaçlarının dini hassasiyetleri yüksek, hayırlı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba, "Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmaya hazırız" dedi. Programda konuşan İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik ise "Kur’an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu davaya sahip çıkmalıyız" sözleriyle dernek yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında ellerinden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Program daha sonra karşılıklı tanışma ve verilen sahur yemeğinin ardından, Filistin ve Dünyada zülme uğrayan Din Kardeşlerimiz için edilen dualarla son buldu.