26.04.2024
GÜNHAFDER'in Yeni Başkanı Bayram Ali Aslan oldu

GÜNHAFDER'in Yeni Başkanı Bayram Ali Aslan oldu


  • 03 Eylül 2022 Cumartesi 00:57
  • 1656

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği ( GÜNHAFDER) 4. Genel Kurulunda genel başkan, yönetim, denetim ve disiplin kurulları belirlendi. GÜNHAFDER’in yeni genel başkanı Bayram Ali Aslan oldu.

Emanetin sorumluluğuyla çalıştık

GÜNHAFDER Genel Başkanı Mustekim KABA, Genel Kurul’da açılış konuşmasını yaptı. GÜNHAFDER’in mezun, üyeler, gönüllüler ve kendisini hafızlık camiasına ait hisseden her bir ferdiyle kocaman bir aile olduğunu belirten Kaba, “Bu geniş aile ile birlikte ilk günkü heyecanla, şartlar ne olursa olsun vazgeçmeden bize verilen emanetin sorumluluğu ile yolumuza devam ediyoruz” dedi. Gençleri ilahi mesaj doğrultusunda yönlendirirken çağının donanımlarını kuşanmalarına öncülük ettiklerini belirten Kaba sözlerini şöyle sürdürdü: Dünya hızla değişiyor ve bu değişimle birlikte tüm sistemlerin yeniden yapılandırılma ihtiyacı doğuyor. Eğitim de değişimden en çok etkilenen alan oluyor. Biz de kurum olarak değişen dünya şartlarında eğitim, öğretimin değişiminde, öğrencilerimiz ve aileleri için dijital çağın imkanlarıyla üzerimize düşeni yapmaya çalıştık.”

Daha çok yolumuz var

Kurucu Başkanımız, Kaba "Bugüne kadar bu kutlu davayı nasıl götürdüysek bundan sonra da Teşkilat ruhuyla bir ve bütün olmak en büyük şiarımız olacaktır. Rabbim hak davada ayaklarımızı sabit kılsın. Nefsi ve fevri her türlü duygudan bizleri beri eylesin. 2013 Yılından bu yana yürüttüğüm GÜNHAFDER Yönetim Kurulu Başkanlığını İş yoğunluğum ve Eğitim çalışmalarım dolayısıyla  dava arkadaşım ve aynı zamanda kurucu üyelerimizden olan Bayram Ali Aslan kardeşimize devretmenin mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

İki günümüzü bir etmeyeceğiz

Genel Kurul, açılış konuşmalarından sonra divan teşekkülü, 3. dönem faaliyetleri, bütçe ve denetleme raporunun ibrası ile devam etti. Yapılan oylama ile genel başkanlığa seçilen Bayram Ali Aslan yaptığı teşekkür konuşmasında, Öncelikle kuruluşundan bugüne Derneğimize hizmet eden Kurucu Başkanımız Mustekim Kaba'ya ve tüm üyelerimize, dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Yönetim Kurullarında görev yapan, görevi devreden ve bugünkü Genel Kurulumuzda yeni Yönetim Kurulunda görev alan tüm kardeşlerime hizmetlerinden, gayretlerinden, samimi bir şekilde istikamet üzere çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Amacımız kaldığımız yerden ilk günkü aşkla Öncü Nesiller yetiştirme gayretiyle yola devam etmektir.

Her bir kurumun asrın ihtiyaçlarına müdrik şekilde nitelikli bir hal alması için samimiyetle çalışacaklarını belirterek, “Bugünlerimiz ve yarınlarımız için değer üreten kur'an kurslarımızda hizmet yolunda bugünden sonra da hiçbir bahaneye boyun eğmeyip, iki günümüzü denk etmeyecek şekilde, durmaksızın çalışmayı kendimize bir görev bilerek her derneği birer fikir atölyesine ve gençliğin cazibe merkezlerine dönüştürecek modeller geliştirerek çalışmalarına devam edeceklerini aktardı."

Her bir başlangıcın yeni hayallere, heyecanlara ve yeni sorumluluklara matuf olduğunu dile getiren Aslan, "Bu sorumluluğun bilincinde olarak yeni dönemimizde okullarımızın, kur'an kurslarımızın, gençlerimizin ve çağımızın muhtelif sorunlarına cevap üretmek, yeni çalışma modelleri oluşturmak, geleceğimizi anın ve onların yaşayacakları dünyanın vacibine uygun şekilde planlamak en önemli önceliklerimizden olacaktır. Herkesi önümüzde yahut ardımızda değil yanımızda görmek istiyoruz." diye konuştu.