28.03.2024
Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'ten Günhafder'e Ziyaret

Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'ten Günhafder'e Ziyaret


  • 09 Ekim 2019 Çarşamba 19:47
  • 1078

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Medrese Talebelerimize yönelik "Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında her ay düzenlenen konferanslar serisinin bu ay ki konuğu Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik hocamız oldu.

9 Ekim 2019 Çarşamba günü yatsı namazı sonrası Günhafder Medresemiz'de gerçekleşen Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programında Medrese hocamız Ahmet Hamdi Yıldırım hocamızdan bilgi aldı. Daha sonra Medrese talebelerimize hitap eden Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik ayet ve hadisler ışığında örnekler vererek öğrenilen bilgilerin aktarılması gerektiği, ilmiyle amel edilmesi gerektiği ve günümüz gençliği noktasında medresede eğitim görmenin fazileti ve ayrıcalığı ile alakalı konulara değindi.

Çelik, Her müslümâna belli ölçüde ilim öğrenmek farzdır. Bunun yanında bir de belli bir kesimin tahsil etmesi gereken ilimler vardır. Zira herkesin âlim olması beklenemez. İlmî konularda bütün toplum âlimlere muhtaçtır ve bu sebeple ulemâ kadrosunu yetiştirmek, ümmetin öncelikli vazifelerinden biridir. “… Eğer bilmiyorsanız zikir ehline (âlimlere/bilenlere) sorun.” (Enbiyâ Sûresi 7. Âyet-i kerîmeden) hitâbı da toplumun, âlimlere olan ihtiyacını ortaya koymaktadır. Ayrıca Medrese talebelerimize İlim öğrenmenin yanında da amel etme noktasında sıkıntıların olduğu ve bu boşluğu da sizlerin doldurması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra yapılan çay ikramının ardından sohbetimiz tamamlandı.