28.03.2024
Günhafder 2.geleneksel Handüzü Şenliği’nde buluştu

Günhafder 2.geleneksel Handüzü Şenliği’nde buluştu


  • 14 Eylül 2014 Pazar 10:36
  • 842

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Geleneksel Buluşma Günlerinin 2.’si 14 Eylül 2014 Pazar günü Handüzü Yaylasında gerçekleşti.

Yoğun bir katılımın olduğu programa İlçe Müftüsü Murat Mutlu, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba ile Güneysudaki daire amirleri ve Güneysuda hıfzını ikmal eden hafızlarımız ile din görevlisi arkadaşlarımız katıldı.

Program, hafızlarımızın okuduğu hatm-i şerif tilaveti ile başladı. GÜNHAFDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustekim Kaba yaptığı konuşmasında “Amacımız mezun ve mensuplarımızı her yıl bir araya getirerek, hayat tecrübelerimizi birbirimizle paylaşmak,ilçemizdeki kur'an kurslarını yakından takip etmek, ihtiyaçlarını birlikten güç doğar düşüncesiyle gidermek, ilçemizde hıfzını ikmal eden öğrenci kardeşlerimize moral motivasyon sağlamaktır." dedi

Dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasının devamında, Kaba "GÜNHAFDER olarak bu organizasyonun her geçen yıl daha da büyüdüğü, mezunlarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Güneysudaki Kur'an Kurslarımızdan, Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Bakanlıkların çeşitli kademelerinde, ticarette, eğitimde ve daha birçok alanda yetişmiş çok güzide mezunlarımızın olması bizlere son derece mutluluk veriyor. Bundan sonrada bu birlik ve beraberliğin her şartta devam ettirileceği, bu birlik ve beraberliğe bütün mezunlarımız ve mensuplarımızı davet ettiğimizi ifade etmek isteriz. Gelecek yıl ki programımızı Ramazan Bayramının akabindeki ilk hafta sonu olan 26 Temmuz 2015 Pazar günü olarak belirledik. Şimdiden bütün mezun, öğrenci ve öğretmenlerimizi bekliyoruz.” dedi.

Programda ayrıca, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, Güneysu Eski Belediye Başkanı Hakkı Bayraktar, Günhafder Başkan Yardımcıları Hüseyin Ak, Faik Kalın, Bayram Ali Aslan ile katılan çok sayaıda arkadaşlarımızda birer selamlama konuşması yaptı.

Program daha sonra,yemek ve çay ikramıyla devam etti.

Programın son bölümünde ise toplu olarak fotoğraf çekimi yapıldı.