29.04.2024
Günhafder, Milli İrade Nöbetine katıldı

Günhafder, Milli İrade Nöbetine katıldı


  • 01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:29
  • 719

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimi ardından düzenlenmeye başlayan Milli İrade Nöbetlerine katıldı.

Günhafder Başkanı Mustekim Kaba yaptığı açıklamada; “15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en karanlık sayfalarından birini milletçe yaşadık. Bütün cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç görmediğimiz, hiç yaşamadığımız ve hiç de unutulmayacak bir acı, utanç ve rezillik yaşandı. Çok şükür böyle bir gece baskınında halkın cesareti, fedakârlığı ve Vatan sevgisi memleketi kurtardı. Bu uğurda 300’e yakın şehitlerimiz oldu. Sivil vatandaşlarımızdan, kahraman polislerimiz ve kahraman askerlerimiz hepsine şükran borçluyuz. Hepsinin mekânı cennet olsun." dedi.

Kaba konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı yönetim kurulu olarak milletimizle aralıksız beraberiz. Kur’an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak hepimiz bu davaya sahip çıkmalıyız."