05.05.2024
Günhafder Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdi

Günhafder Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdi


  • 13 Kasım 2015 Cuma 00:04
  • 624

Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Günhafder'in projelerine dair kararların görüşüldüğü yüksek istişare kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıya Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, Giresun Yağlıdere Müftüsü ve Dernek Üyesi Murat Mutlu, Günhafder Başkanı Müstekim Kaba, Güneysu İlim Öğrenenler Vakfı Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde davetliler ve dernek üyeleri, dernek tarafından verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından toplantı salonuna geçilerek Yağlıdere Müftüsü Murat Mutlu tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

GÜNHAFDER Genel Başkanı Müstekim Kaba yaptığı açıklamada,"Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Yüksek İstişare Kurulu toplantımızın ilkini bugün gerçekleştirmiş bulunmaktayız. GÜNHAFDER olarak sayısı her geçen gün artmakta olan üyelerimize ve ilçemize eğitim adına daha iyi hizmet verebilmek ve ilçemizdeki din eğitimi sıkıntılarını minimum seviyeye indirmek amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bugün burada ilçemizin eğitim sorunlarını konuşmak ve sorunlara kalıcı çözümler üretmek adına fikir alışverişinde bulunmak amacıyla toplanmış oluyoruz. Daha sonra dernek merkezimizde ilçemiz adına düşündüğümüz külliye projesi hakkında kapsamlı bir açıklama yapacağız" dedi.

Giresun Yağlıdere İlçe Müftüsü Murat Mutlu ise "Günhafderin çalışmalarını her daim takip ediyorum. Bu kadronun Güneysu adına güzel işleri başaracağına gönülden inanıyor,çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik ise, bu projeye bu haliyle kimsenin karşı çıkmayacağını bunun alt yapı çalışmaları için bir komisyon eşliğinde titiz bir çalışmayla neticeye varılabileceğini ve müftülük olarak da her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Açıklamanın ardından toplantı,basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi.