19.04.2024
Günhafder, Yüzme Etkinliği'nde Buluştu

Günhafder, Yüzme Etkinliği'nde Buluştu


  • 23 Nisan 2016 Cumartesi 23:50
  • 771

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) 22 Nisan 2016 Cuma günü akşamı Rize Olimpik Yüzme Havuzunda "Üyeler Arası Yüzme Etkinliği" programında bir araya geldi.

Dernek üyemiz ve aynı zamanda Rize Olimpik Yüzme Havuzu salon sorumlusu Şaban Delibalta'nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Dernek Başkanı Mustekim Kaba, Başkan Yardımcısı Bayram Ali Aslan ve üyelerimiz katıldı.

Dernek Başkanı yaptığı konuşmada "Dünyada yüzmeye başlama yaşının 3 olduğunu, Avrupa ülkelerinde çocukların doğumundan itibaren suyla tanıştırıldıklarını yaz-kış ayrımı yapılmadan yüzdürüldüklerini ifade eden Kaba, şunları kaydetti: Hz. Peygamber zamanında yapılan bazı sporlar gençleri cihada hazırlamaya yönelikti. Hz. Peygamber, çocuklara ata binme, ok atma ve yüzmenin öğretilmesini tavsiye ederdi. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur: "Çocuklarınıza ok atmayı, ata binmeyi ve yüzmeyi öğretiniz." (Tayalisi, Sünen, 2096) Bu hadis, yüzücülüğün mubah olduğuna ve çocuklara öğretilmesinin de tavsiye edildiğine delalet eder. Hz. Peygamber bizzat kendisi de yüzme öğrenmişti. Bir defasında annesi ve Ümmü Eymen adındaki kadın köleyle birlikte, henüz çocukken Medine'ye gitmiş, Neccaroğulları kabilesinden en-Nabiğa adında birinin evinde kalmışlardı. Babası Abdullah'ın mezarı da buradaydı. Rasûlullah (sav), işte bu kabileye ait bir su birikintisinde bu gezisi sırasında yüzmeyi öğrenmişti.

Yüzme gibi bireysel sporların çocuğu sosyalleştirdiği gibi, tek başına bir şeyleri başarmanın hazzını yaşatacağına dikkati çeken Kaba, çocukların yüzme aktivitelerden yararlandırılmasının her yönden olumlu katkı sağlayacağını belirterek inşallah önümüzdeki dönemde ilçemizdeki kur'an kursları öğrencileri arasında da yüzme etkinliğini başlatacağız." dedi.