29.04.2024
Günhafder, Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu öğrencileriyle buluştu

Günhafder, Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu öğrencileriyle buluştu


  • 17 Nisan 2016 Pazar 09:24
  • 992

Güneysu Kur’an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER), Başaran Köyü Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen sosyal dayanışma ve kaynaşma toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Mustekim Kaba, Başkan Yardımcıları Faik Kalın, Bayram Ali Aslan ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dernek faaliyetleri ve Arapça eğitimi hakkında bilgi veren Günhafder Yönetim Kurulu Başkanı Mustekim Kaba, “Günhafder’de öğrenciler üzerinde faaliyet yürütmekteyiz. Orta yaş ve küçük yaştaki öğrencilere Kur’an dersi, tecvit, İslam fıkhı, peygamberler tarihi konularında öğrencilerimize dersler verilen kur’an kurslarımızda bu aşamadan sonra hafızlığını ikmal eden öğrencilerimize yönelik bir üst merhale olan Arapça eğitimi konusunda da bilgi veren kaba, bu çalışmalarımızın tek gayesi ‘İyiliği emreden kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun’ ayetine mazhar olmaktır."dedi.

Hedeflerinin dindar gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Kaba, “Bizim buradaki gayemiz Rabbini bilen, peygamberini, dinini bilen gençlik yetiştirmektir. Bu gençler bizim geleceğimizdir. Bu çocukların İslam’ı bilmesi yaşaması bize ahiret yurdunda faydası olacağı gibi ahiret hayatına da katkısı olacağını biliyoruz. Onun için burada diğer eğitimci kardeşlerimizle birlikte öğrencilerle ilgileniyor, dersler veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kur’an kursu öğrencileriyle sosyal etkinliklerin de yapıldığını ifade eden Kaba, “Kur’an, peygamberler tarihi, tecvit derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de Allah kısmet ederse öğrencilerimizle açık hava piknikleri ve halı saha maçlarımızı başlatacağız.” dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Bayram Ali Aslan ise yaptığı konuşmada kursumuz 20 kişilik kapasiteli olup şuan hafızlığını bitirenler dışında hepsi hafızlık sınıfında eğitim görüyor.Yapılacak olan yeni kurs binası hakkında da bilgi veren Aslan, yeni binamız 50 kişilik kapasitede olacak şekilde inşa edilecek olup ilk kazmayı yakında vuracağız.”dedi.