27.07.2024
Hâfız Mehmet Peçe Hocaefendiye Ziyaret

Hâfız Mehmet Peçe Hocaefendiye Ziyaret


  • 02 Mayıs 2024 Perşembe 23:24
  • 186

Rize'de zor zamanlarda din-i mübini İslam'a büyük hizmetler yapan, rahlesinde onlarca hâfız yetiştiren Muhterem Hâfız Mehmet Peçe hocamızı talebeleri olarak ziyaret ettik. "Mezara kadar mücahadeye memuruz. Okutmak ölümle biter." diyen hocamıza Yüce Rabbimizden sağlık ve sıhhat diliyoruz.

RİZE Güneysu'da çocuk yaşta hafız olan ve kur'an kurslarında 47 yıl öğretmenlik, camilerde imamlık ve müezzinlik yapan 73 yaşındaki Hâfız Mehmet Peçe, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye devam ediyor.

1990-1998 yılları arasında Rize-Güneysu'da faaliyet gösteren Merkez Kur’an Kursu’nda eğitim gören hafızlar bir araya gelerek, hocalarını evinde ziyaret ettiler.

Ziyaret için bir araya gelen GÜNHAFDER Yönetim Kurulu ve Üyeleri Güneysu'da faaliyet gösteren Kur’an Kursu’nda 1990-1998 yılları arasında  eğitim görmüş,  hafız gurubu 30 Nisan 2024 Salı akşamı 73 yaşında olan hocaları Hâfız Mehmet Peçe hocaefendiyi yaşadığı Rize-Merkez Portakallık mahallesindeki evinde ziyaret ettiler.

30 yıl öncesinin hafız adayı genç öğrenciler anılarını tazelerken aynı zamanda hocalarına olan vefalarını da gösterdiler. Mehmet Peçe hocaefendinin yetiştirdiği hafızlar bir araya gelerek, sohbet ve ikramların ardından Kur’an-ı Kerim okuyarak adeta hocalarından tekrar icazet talep ettiler.

Güneysu'da çocuk yaşta hafız olan ve kur'an kurslarında 47 yıl öğretmenlik, camilerde imamlık ve müezzinlik yapan 73 yaşındaki Hâfız Mehmet Peçe hocaefendi, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye devam ediyor. Bugüne kadar 250 hafız yetiştiren mehmet hoca efendi, ömrü yettiğince, sağlığı yettiğince yine Kur'an kursu'nda gönüllü eğitim vermeye devam etmek istiyor.

Duygusal anların yaşandığı, hatıraların yad edildiği ziyaret Mehmet Peçe hocaefendinin öğrencilerine hayır duaları ve öğrencilerinin birbirleriyle ve hocalarıyla helalleşmeleriyle son buldu.