24.04.2024
Hâfızlık bütün insanlığı yüceltecek bir vasıftır

Hâfızlık bütün insanlığı yüceltecek bir vasıftır


  • 04 Mart 2021 Perşembe 19:26
  • 1615

Güneysu Kur'an Hâfızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kandemir, “İslam'ın en önemli kurumlarından biri olan hafızlık, sadece insanı değil bütün insanlığı yüceltecek çok önemli bir vasıftır.” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen seminerde konuşan Günhafder Başkan Yardımcısı Hüseyin Kandemir, "Kur’an-ı Kerim okunan ev, gece gökyüzünde belirgin olan yıldız gibi fark edilir. O ev hane-i saadet ve mutluluk olur." dedi.

Yaşayan en güzel gelenek; hafızlık

Hafızlığın büyük bir lütuf olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Kandemir, "Kur’an-ı Kerim’in ilk emri okumaktır. Yüce dinimiz İslam’ı en güzel şekilde temsil edecek olan hafızlarımız ellerinden kitabı, defteri, kalemi düşürmemeli, öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine şiar edinmelidir. Öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i ezberledikten sonra muhafaza etmeli, anlamıyla buluşmalıdır. Hafızlarımızın zihninde ve kalbinde taşıdıkları Kur’an’a aykırı bir söz ve davranış bulunmamalıdır. Allah buna uygun davranmayı nasip eylesin, milletimizin kalbinden Kur’an sevgisini eksik etmesin." dedi.

İbnü’l Cezerî'nin  Kur’an-ı Kerim’e dair 54 adet kalın hacimli kitapları ve içerisinde hafızlığa dair beyitleri olduğunu vurgulayan Kandemir, "Kur'an'dan ezberlemiş oldukları ile insan eşref konumuna çıkar. Kur’an, bireyi en hayırlı insanlardan yapar. Çünkü hafız, sahip olduğu değerleri koruyandır. Hafızlık, bireyi toplum nazarında da değerli kılar. Kur’an-ı Kerim hafız kişiye hem dünya hem ahiret saadeti sağlar.Hafızın anne ve babası da bu nimetten istifade edecektir. İbnü’l Cezerî hafızlıkla alakalı beyitleri saydıktan sonra, mutlu olmayı isteyen kişinin Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretme yolunda olmasını tavsiye ediyor." diye konuştu.