27.04.2024
Kabe’nin Mermerleri Afyonkarahisar’dan

Kabe’nin Mermerleri Afyonkarahisar’dan


  • 02 Ocak 2014 Perşembe 02:01
  • 583

Özellikleri nedeniyle aranan Afyon mermerine, dünyanın dört bir yanından talep geliyor. Kabe’nin döşemelerinde de Afyon mermeri kullanılıyor.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla önemli bir termal turizm merkezi haline gelen Afyonkarahisar, mermeri ile de dikkat çekiyor. Özellikleri nedeniyle aranan Afyon mermerine, dünyanın dört bir yanından talep geliyor. Kabe’nin döşemelerinde de Afyon mermeri kullanılıyor.

ESKİDEN BERİ MERMERİYLE ÜNLÜ

Akit’e konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İscehisar’ın eski çağlardan beri mermeriyle tanındığını bildirdi. Tarihin ilk yıllarından beri önemli yapılarda İscehisar mermeri kullanıldığını hatırlatan Ürün, Müslümanların kıblesi Kabe’nin döşeme mermerlerinin de İscehisar’dan gönderildiğini kaydetti. Sağlık turizminde Afyonkarahisar’ın Türkiye’de bir marka şehir olduğunun altını çizen Ürün, hedeflerinin termal turizm alanında yurtdışında da tanınan bir yer olmak istediklerini ifade etti.

ŞİFALI BİTKİLER ÜSSÜ OLACAK

Afyonkarahisar’da şifalı bitkiler üretilip ihraç edileceğini ifade eden Ürün, “Türkiye’nin en büyük aromatik bitkiler merkezi Afyonkarahisar’da kurulacak. Bu anlamda özellikle ilaç sanayinde büyük gelir sağlayan merkezde Afyonkarahisar’ın şifalı bitkileri üretildikten sonra paketlenerek bütün dünyaya ihraç edilecek.” şeklinde konuştu.