20.04.2024
Rize'nin Manevi Önderlerinden Resul Bölükbaş Hoca Efendi, Defnedildi

Rize'nin Manevi Önderlerinden Resul Bölükbaş Hoca Efendi, Defnedildi


  • 29 Aralık 2020 Salı 18:21
  • 2472

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendimizin ilk talebelerinden Rize'nin manevi önderlerinden Resul Bölükbaş Hoca Efendi, defnedildi.

Tütüncüler Kuran kursunda senelerdir ders okutan Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendimizin ilk talebelerinden, Cübbeli Ahmet Hoca ile Büyük Çamlıca Camii İmamhatibi Kurra Hafız İshak Danış Hoca ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Badır gibi binlerce hocaya üstadlık yapan, İsmailağa cemaatinin lideri, Nakşibendi Tarikatının büyüklerinden olan Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri’nin Rize Vekilliğini yapan Müderris Resul Bölükbaş Hocaefendi, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün hayatını kaybetti.

Merhum Resul Bölükbaş Hoca Efendi için bugün Pazar ilçesinde cenaze namazı kılındı.

Pazar Sahil Camiinde koronavirüs tedbirleri altında kılınan cenaze namazını Cübbeli Ahmet Hoca kıldırırken  cenazenin ardından Bölükbaş Hoca Efendinin naaşı Tütüncüler Köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenazeye, Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri hastalığı nedeniyle katılamazken, Mahmud Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ile Cübbeli Ahmet Hoca, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da katıldı.